i Danmark

Hvad sker der i Danmark


Årets miniaturist – konkurrence

Årets miniaturist har tidligere været kåret i forbindelse med Dukkehusfestivalen i Farum. Her ses Ursula Dyrbye-Skovsted med sin dyrehandel. Hun blev årets miniaturist 1998. Foto: Per Harms.

I anledning af Dukkehusfestivlens 25 års jubilæum i 2018 indbyder arrangørerne til en konkurrence om at bliver årets miniaturist.

Emnet er: En kikkasse, der indeholder en scene fra din ynglingsbog, din ynglingsfilm eller tv serie.

Kassens mål må højst være: Brede 40 cm. Højde 25 cm. Dybde 30 cm. Det skal være i skala 1:12.
Kassen skal være med plexiglas på fronten, da der ikke vil være vagt ved de udstil­lede kasser.
Der skal stå på kassen, hvilken Scene den viser.

Tilmelding
Tilmelding til deltagelse i konkurrencen senest den 1. februar 2018 til mail dukkeshusfestival@yahoo.dk eller personligt til Agnete Jakobsen eller Kirsten Hemmeshøj. Opgiv mål på kassen ved tilmelding.
Kassen afleveres i Kulturhuset i Farum fredag den 4. maj 2018 senest kl. 20.
Det er publikum, der ved afstemning afgør, hvem der bliver årets miniaturist.
Det offentliggøres søndag den 6. maj kl. 15. Udover et diplom vil der være en præ­mie.
 


Århus Dukkehusmarked

Forberedelserne til Århus Dukkehusmarked 2018 er i fuld gang. Markedet holdes lørdag den 3. marts 2018 fra kl. 11.00- 17.00.
Adressen er Vejlby Risskov Hallen, Vejlby Centervej 51 8240 Risskov. Markedet foregår i Syrensalen.
Der er fri entre.
Der vil være salg af 1:12 , 1: 16 og 1:18. Så altså lidt for enhver smag. Den foreløbige udstillerliste kan ses på Facebook- siden Århus Dukkehusmarked.
Cafeen er åben og der vil være salg af smørrebrød, franskbrød med ost/pålæg. Øl og vand samt vin kaffe/The og kage.

Billederne stammer fra Århus Dukkehusmarked 2017


Dukkehusfestival 2018

!cid_63c12a00-a1f8-4c94-9d19-3237e146e1b0@EURP190_PROD_OUTLOOKNæste Dukkehusfestival i Farum Kulturhus holdes i weekenden den 5. 6. maj 2018.
Festivalen er en stor salgsudstilling, med omkring 65 udstillere fra både ind- og udland, som sælger alt fra gør det selv materialer og værktøj til dukker, møbler og alt muligt andet til miniaturehuset.

Mange af udstillerne kommer igen år efter år, men der kommer også nye til.
Udstillerlisten fra 2017 og billederne fra tidligere messer kan ses på Dukkehusfestivalens hjemmeside.
Det er Agnete Jakobsen og Kirsten Hemmeshøj, der arrangerer Dukkehusfestivalen. Se mere her: Dukkehusfestival

På billedet ses Agnete Jakobsen til højre og Kirsten Hemmeshøj som nr. 2 fra venstre ved uddeling af diplom til årets bedste stand i 2017. Det var Wolwereldje/Truus Kobes fra Holland, der blev fejret som årets bedste stand – www.wolwereldje.nl.


Miniaturemesse i Rheda

I samarbejde med Nilles Rejser arrangerer vores miniaturevenner i Nordjylland en 4-dages busrejse til Die messen 1 zu 12 i Rheda-Wiedenbrück den 25. – 28. maj 2018. Der er ledige pladser på turen og aller interesserede er velkomne til at deltage.

Der er afrejse fredag den 25. maj og hjemkomst den 28. maj 2018. Bussen kører ned gennem Jylland med forskellige opsamlingssteder på vejen. Kommer du fra Fyn eller Sjælland er der f.eks. opsamling i Vejle kl. 9.45 og i Kolding kl. 10.10. I Kolding bliver der samlet op over for Banegårdspladsen, hvilket er nemt, hvis man er med tog.

Prisen pr. person (i delt dobbeltværelse) er 2.700 kr., som dækker rejsen, 3 overnatninger med mor­genmad, aftensmad og frokost på ud- og hjemturen. Nilles Rejser har det økonomiske ansvar på rej­sen. Du kan finde hele rejsebeskrivelsen på Miniatureforeningens hjemmeside: Rejsebeskrivelse.

Kontakt og tilmelding til Erna Bach på tlf. 29 43 71 42 eller Hanne Lauritsen på mail hannelauritsen.dk@gmail.com.


Miniature i Tune

På gensyn 9. – 14. juli 2018.

Tak til alle jer, der deltog i Miniature i Tune 2017.
Tak til alle deltagere for jeres entusiasme, støtte, gode humør og kreative energi.
Tak til vore fantastiske Miniature Artisan lærere: Tine Krijnen, Jamie Carrington, Bill Robertson, Jens Torp, Valeria Bonomi og Jeffry Antonis. Uden dem var der intet Miniature i Tune.

Også et stort tak til Lisbeth og personalet på Tune Kursuscenter for endnu engang på charmerende og professionel vis at danne ramme om denne miniature begivenhed.

I 2017 var det 10. år, og selvfølgelig skal Tove Palm, Lisa Tørngren, Ursula Dyrbye-Skovsted og Kaj Vitthøfft Rasmussen, som startede det hele op, også have en stor tak.

Web siden skal opdateres – og indtil den er klar, så følg Miniature i Tune på www.facebook.com/miniatureitune og www.facebook.com/gruppeforminiatureitune
Kontakt: Hanna Maria Clement info@hannashave.dk

Billeder fra Miniature i Tune 2017:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.